Mercedes-Benz varevogne forbereder sig på fuld elektrificering

Mercedes-Benz Vans annoncerede acceleration af sin elektriske transformation med fremtidige planer for europæiske produktionssteder.

Den tyske produktion har til hensigt gradvist at udfase fossile brændstoffer og fokusere på helelektriske modeller.Ved midten af ​​dette årti vil alle nyligt introducerede varebiler fra Mercedes-Benz kun være elektriske, siger virksomheden.

Mercedes-Benz Vans' sortiment består i øjeblikket af elektriske muligheder for mellemstore og store varevogne, som snart også vil få følgeskab af små elektriske varevogne:

- eVito varevogn og eVito Tourer (passagerversion)
- eSprinter
- EQV
- eCitan og EQT (i partnerskab med Renault)

I anden halvdel af 2023 vil virksomheden introducere den næste generation af helt elektriske Mercedes-Benz eSprinter, baseret på Electric Versatility Platform (EVP), som vil blive produceret på tre steder:

- Düsseldorf, Tyskland (kun varevognsversion)
- Ludwigsfelde, Tyskland (kun chassismodel)
- Ladson/North Charleston, South Carolina

I 2025 har Mercedes-Benz Vans til hensigt at lancere en helt ny, modulær, helelektrisk varevognsarkitektur kaldet VAN.EA (MB Vans Electric Architecture) til mellemstore og store varebiler.

Et af hovedpunkterne i den nye plan er at fastholde produktionen af ​​store varevogne (eSprinter) i Tyskland på trods af stigende omkostninger, samtidig med at der tilføjes en ekstra produktionsfacilitet på et eksisterende Mercedes-Benz-anlæg i Central-/Østeuropa – potentielt set i Kecskemet, Ungarn, iflgBilnyheder.

Det nye anlæg er planlagt til at producere to modeller, en baseret på VAN.EA og en baseret på anden generations elektriske varebil, Rivian Light Van (RLV) platform - under en ny joint venture-aftale.

Fabrikken i Düsseldorf, som er den største Mercedes-Benz Vans-produktionsfabrik, er også klar til at producere en stor elektrisk varevogn, baseret på VAN.EA: de åbne karosserityper (platform for karosseribyggere eller fladvogne).Virksomheden har til hensigt at investere i alt €400 millioner ($402 millioner) for at håndtere de nye elbiler.

VAN.EA produktionssteder:

- Düsseldorf, Tyskland: store varevogne – de åbne karosserier (platform til karosseribyggere eller fladvogne)
- Nyt anlæg på et eksisterende Mercedes-Benz-anlæg i Central-/Østeuropa: store varevogne (lukket model/varevogn)

Det er en ret omfattende plan for en 100% elektrisk fremtid.


Indlægstid: 16. september 2022